expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

24 Kasım 2017 Cuma

Niagara Falls, Amerika

Boston'dan ayrılıp Niagara Falls için yola koyulduğumuzda Niagara Falls'a gelmeden önce pansiyon tarzı bir yerde 1 geceliğine 4 kişi için 60 Dolar ödeyip konakladık ve sabah da yola çıktık.








YANLIŞLIKLA KANADA'YA NASIL GİRİLİR?


Niagara Falls'a geldik ve bir hata yaptık. Niagara Falls Amerika ile Kanada sınırı arasındadır ve biz bir görevliye sorup Niagara Falls için köprüden geçtik ancak bir baktık ki geçtiğimiz köprü Kanada'nın sınır geçiş köprüsüymüş...
Görevlilere durumu açıklamaya çalıştık ancak köprüye giriş yaptığımız için geri dönemiyormuşuz, pasaportlarımızı verdik ve görevli, aracı sola polis ofisinin önüne çekmemizi istedi. 
Biz aracı sola çektik ve hemen polis ofisinden 4 tane polis geldi ve araçtan inip duvarın orada beklememizi istediler ardından biz polis ofisine girdik ve içerde beklemeye başladık. Sponsorumuz olan CIEE'i aradık ve yetkililerle konuşup problemin çözülmesini bekledik ancak konuşma yapamayız dediler ve bizi orada 3-4 saat boyunca beklettiler. Ardından yanlışlıkla girdiğimize dair bilgilerimizin olduğu bir kağıt verdiler ve aracı alıp bu sefer de köprüden Amerika'ya girecektik. Bu arada biz ofisteyken polisler aracın her yerini aramışlar.
Köprüden geçtik bu sefer de Amerika'nın polis ofisine girdik ve çok kısa bir süre bekledikten sonra Niagara Falls için artık serbesttik ancak saat 16.00'dı, havanın kararmasına çok az bir süre vardı ve akşam oradan ayrılıp Newyork'a gidecektik.




Niagara Falls gerçekten de büyüleyici bir güzelliğe sahiptir, özellikle günbatımına doğru. Ayrıca şelalede gemiyle belirli saatlerde tur düzenlenir. Niagara Falls'tan yarım dakikada 168.000 metreküp su akar. Burada çok fazla Çinli ve Japon görürsünüz.

Şelalenin orada yağmurluk satıyorlar, yağmur yağdığında ya da gemi turunda gemide giymek için, çünkü şelaleden üzerinize su gelme olasılığı çok yüksektir.
Şelalenin sol tarafından aşağıya doğru inildiğinde parka ulaşırsınız ve git gide şelaleye yaklaşırsınız, o muazzam atmosferde bol bol fotoğraf ve video çekip o anı ölümsüzleştirmek gerçekten mükemmel olacaktır.

Ayrıca şelaleye en yakın alışveriş merkezinde hediyelik eşyalar satılıyor ve alışveriş merkezinin içinde yan yana sıralanmış farklı ülkelerin restoranları bulunmaktadır.

Burada her ne kadar çok fazla zaman geçiremesek de o büyüleyici şelaleyi hala unutmadım, umarım tekrardan gitmek nasip olur..

Ve akşam hava karardığında ayrılmak zor olsa da Niagara Falls'tan ayrılıp son durağımız olan  New York için yola çıktık...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ZÜRİH, İSVİÇRE

  6 Farklı ülkeli Avrupa turumun 5. rotası olan Zürih, İsviçre ! Zürih İsviçre'nin en büyük kentidir. 2018 yılında Zürih Belediyesinde n...