expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

24 Kasım 2017 Cuma

Boston, Amerika

Massachusetts, Boston
 Washington'dan sonraki durağımız Philadelphia'ydı ancak burada Apple Store'dan o zaman için yeni çıkmış olan Iphone 7'yi almak dışında çok fazla vakit geçirmediğimiz için Philadelphia'ya ait tek bir fotoğraf ekleyip Boston'a geçmek istedim.
Boston'a ulaştıktan bir kaç saat sonra yağmur başladı ve T.J. Maxx'den 50 Dolar'a aldığım (Türkiye'de 800-1200 TL) su geçirmez Columbia marka mont ile yağmura aldırmadan gezmeye başladık. Ayrıca aynı alışveriş merkezinden 15 Dolar'a Tommy Hilfiger marka bir cüzdan aldım.
(Marka ve fiyatları vermemin nedeni ucuzluğuna dikkat çekmek içindir.)



Philadelphia

Boston gerçekten çok nezih bir yer, merkezdeki binaların yüksek olmasına karşın yerleşim merkezindeki evler genelde 2 katlı gibi alçak evlerden oluşuyor.
Harvard ve Cambridge Üniversiteleri burada olduğu için çok fazla öğrenci ve öğrenci mekanları var, özellikle üniversitelerin çevresinde yoğunlaşıyor bu mekanlar. Burada öğrenci olmayı gerçekten çok isterdim ancak Boston biraz pahalıydı.
Akademik kuruluşlarıyla ün salan Boston'da 250.000'in üzerinde yükseköğrenim öğrencisi ve 100'den fazla kolej ve üniversite vardır, bu nedenle Boston 'Amerika'nın Atinası' (The Athens of America ) ünvanını elde etmiştir.

HARVARD UNIVERSITY


Harvard University, Boston
Ve en çok merak ettiğim, Harvard Üniversitesi.
 Dersliklere girmedim ancak çevresi ve bahçesi normal bir üniversiteydi. Ayrıca üniversitenin karşısında Harvard Art Museums var ve giriş o zaman için 6 Dolar'dı.
Bizim gittiğimizde üniversitenin bahçesinde öğrenciler ufak bir eylem yapıyordu ben de sandalyeye oturup poz veriyordum o anda.
Üniversitenin çevresinde çok fazla kafeterya var ayrıca sessiz sakin bir şekilde herkes hayatını sürdürüyor.









KONAKLAMA

Konaklama için ilk önce bir otele gittik fiyat sormak için, oldukça lüks görünen otelin resepsiyonundaki görevli bir ya da iki gece için 500 Dolar demişti ve fiyat bize çok yüksek geldi. Fiyatın bizim için çok yüksek olduğunu ve öğrenci olduğumuzu farkedince kendisi ucuz otel aramaya başladı bizim için ama onun buldukları da pahalıydı.
Ardından bizim bulduğumuz Days Inn Hotel'e gidip resepsiyonda pazarlık yapıp 4 kişi için iki geceliğine 180 Dolar'a anlaştık. 
Otelde tadilat vardı ancak bizi rahatsız eden bir durum olmadığı için keyifli bir şekilde iki günümüzü bu otelde geçirdik.

Otelden ayrılıp cuma namazı için Yusuf Mosque diye bir camiye gittik ve namazdan sonra da caminin altında 8 Dolar'a yemek veriyorlardı. Yemek aldık ve bizim öğrenci olduğumuzu öğrendikten sonra bir tabak da yolda yememiz için fazladan verdiler.  
Ardından da Niagara Falls ( Niagara Şelalesi) için yola koyulduk...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ZÜRİH, İSVİÇRE

  6 Farklı ülkeli Avrupa turumun 5. rotası olan Zürih, İsviçre ! Zürih İsviçre'nin en büyük kentidir. 2018 yılında Zürih Belediyesinde n...